Preview Mode Links will not work in preview mode

Het Cult-Uur is een podcast waarin vier nerds popcultuur voor jou ontleden—of je er nou al bekend mee bent of juist een nieuwkomer.

Luister via Apple Podcasts, Google Podcasts of Spotify

Aug 9, 2021

Buon giorno, snuivers di cultura! Terwijl half Nederland nog in de file rondom Parijs staat, heeft Het Cult-Uur de campingstoeltjes uitgeklapt voor een zomerse bespreking van Luca, de nieuwste film in het illustere assortiment van Disney/Pixar. Deze geanimeerde slice-of-life neemt je mee naar het Italiaanse Ligurië, waar het zeemeer-jongetje Luca op avontuur gaat in de mensenwereld. Samen met journalist en Italofiel Katarina Schul analyseert Flora de thematiek, de LGBT-allegorieën in de film, en de verbeelding van de Italiaanse cultuur. De rest van het Cult-Uur panel is nog vitamine D aan het scoren in diverse Europese contreien, maar schuift volgende keer weer aan. Divertiti, amici!

Shownotes: Katarina rept in de aflevering over een beroemd Ligurisch dorp genaamd Porta Rossa, waar het fictionele "Porto Rosso" in de film op zou zijn gebaseerd. Ze bedoelde Monte Rosso! Wanneer je dit dorp googlet, zie je ook meteen wat ze bedoelt.