Preview Mode Links will not work in preview mode

Het Cult-Uur is een podcast waarin vier nerds popcultuur voor jou ontleden—of je er nou al bekend mee bent of juist een nieuwkomer.

Luister via Apple Podcasts, Google Podcasts of Spotify

Dec 15, 2020

Na bijna een heel jaar pandemische ellende zijn legpuzzels en Netflix niet meer genoeg om onze dorst naar afleiding en escapisme te lessen. Enter: Dungeons & Dragons. Deze bekende fantasy role playing game bestaat al sinds de jaren 70, maar heeft recentelijk weer een populariteitsboost gekregen. Logisch, want om je even in een andere wereld te wanen en de meest uiteenlopende en hilarische avonturen te beleven, heb je niet meer nodig dan een groepje vrienden, een internetverbinding en wat fantasie.

Dat dit spel alleen leuk zou zijn voor nerdy pubers met Doritos-gruis tussen hun acneflappen is een oude misvatting die - gelukkig - steeds minder voorkomt. D&D is namelijk simpel, toegankelijk en kent eindeloze mogelijkheden, omdat het gebaseerd is op de verbeeldingskracht van de spelers zelf.

Het Cult-Uur wordt versterkt door twee D&D-aficionado's die eens haarfijn uitleggen wat de kracht is van het spel en hoe/waar je het kan spelen. Als klap op de vuurpijl (+3 Fire Damage) spelen we onder leiding van Dungeon Master Flora een mini-campagne, waarin een straatarme troubadour, een gokverslaafde pyromaan en een drugsdealer die niet kan mikken moeten samenwerken om een schat te vinden.