Preview Mode Links will not work in preview mode

Het Cult-Uur is een podcast waarin vier nerds popcultuur voor jou ontleden—of je er nou al bekend mee bent of juist een nieuwkomer.

Luister via Apple Podcasts, Google Podcasts of Spotify

Nov 16, 2020

De schrijver H.P. Lovecraft heeft een ongekende invloed achtergelaten op horror- en fantasygenres, maar was ook het type racist waarvan Goebbels zou zeggen: 'Whoa, easy there tiger'. Nee, dit is geen linkse PC-praat: lees zijn poëzie over de herkomst van het zwarte ras maar eens (of wacht, doe eigenlijk maar niet).

Voor Atticus, hoofdpersoon van HBO's Lovecraft Country, is dat nogal een dilemma: hij is gek op horrorverhalen, maar als zwarte Amerikaan wat minder gek op het hele racismegebeuren. Helaas voor hem leeft hij in de gesegregeerde jaren 50, waar een bezoek aan het verkeerde restaurant een grotere dreiging vormt dan de tentakels van Chtulhu. Nog meer helaas voor hem zijn die tentakels, en allerlei ander bovennatuurlijk gespuis, óók dagelijkse kost in het universum van Lovecraft Country. Deze eigenzinnige serie dient het ene moment buitenaardse monsters op, en dan weer een bijeenkomst van oude witte mannen in een soort kruising tussen Zweinstein en de Wannsee-conferentie. Welke van die twee enger is, is moeilijk te zeggen.

Benieuwd? Luister naar deze episode van Het Cult-Uur en ontdek wat ons panel maakt van deze scherpe maar ook maffe serie.

 

Shownotes:

Stemcoach Sam Johnson: https://www.youtube.com/user/squirrelbasher

His House: https://www.netflix.com/title/81231197

Dolly Parton met Patti LaBelle: https://www.youtube.com/watch?v=L5d6rXq5D7k&ab_channel=DollyParton

Udemy: https://www.udemy.com/